Főoldal

     Arany Sárfehér

·Arany sárfehér

·Elérhetőségünk

·Ajánlataink     Modulok
· Főoldal
· Arany sárfehér
· Archív hírek
· Elérhetőségünk
· Keresés
· Leírások
· Linkek
· Rovatok
· Statisztika
· Szavazások
· Személyes adataid
· Szövetkezetünkről
· Top 10

     Ki olvas minket?
Jelenleg vendég és regisztrált tag olvas minket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

     Elérhető nyelvek

 Szövetkezeti tájékoztató 2016 június

Felhívás
Helvécia-Izsák Térsége Szőlő-és Bortermelőinek Mezőgazdasági Szövetkezete Tájékoztatója

„Egynek minden nehéz, sokaknak semmi sem lehetetlen” 
(gróf Széchenyi István)

Tisztelt tagjaink!

Rövid beszámolóval tájékoztatjuk azon tagjainkat, akik az Igazgatósági, illetve a közgyűlésen nem tudtak jelen lenni. Az Igazgatósági értekezletre 2016-05-23.-án, a közgyűlésre 2016-05-27.-én került sor. 
A 2015. március 6.-án alakult új szövetkezetet a cégbíróság 2015. április 29.-én jegyezte be. A szövetkezet alapításának célja a korábbiakhoz hasonlóan a tagok által megtermelt szőlő- és bortermék integrált értékesítésének megszervezése, a tagok jövedelem viszonyainak javítása, a tevékenységhez kapcsolódó piaci munka nonprofit jellegű formában való végzése.


Az alapítók a 2015. évre a következő kiemelt feladatokat határozták meg. Minimum 100 millió Ft nettó árbevétel elérése. A taglétszám bővítése, minimum 400ha terület- integráció megvalósítása. Hatékony érdekérvényesítő képesség kialakítása. Tagság jövedelem-termelő pozíció folyamatos erősítése, pénzügyi likviditás, tartós biztosítása.
A kitűzött célok a beszámoló időszakában az alábbiak szerint realizálódtak.
   
A 20 fős alapítói taglétszám 143 főre bővült. A tagság által művelt ültetvényfelület 540ha. A tervezett 100mFt nettó árbevétel tényadata 297mFt. Tagjaink 3419 tonna szőlőt értékesítettek a szövetkezeten keresztül. Az átlagár 85,55Ft/kg volt a vörös és fehér szőlőkre vetítve. 2014-ben ez az átlagár 80,98Ft/kg volt. A betakarított szőlő minősége cukorfok tekintetében lényegesen jobb volt, több mint 2,5 mustfokkal meghaladva a 2014 évi átlagot. A korai illatos szőlőfajták (Irsai, Cserszegi) felvásárlásánál kartelgyanus helyzet alakult ki, igen nyomott áron (80-90Ft/kg között) kerültek ezek a fajták felvásárlásra, amelyek a korábbi években mindig 100Ft/kg feletti áron kerültek értékesítésre. Szakmailag teljesen nonszensz helyzet alakult ki, mivel a szüret második felére a Bianca szőlőfajtát, mint tömegfajtát, magasabb áron kezdték felvásárolni, mint a minőségi fajtákat.
A kisebb ültetvényfelülettel rendelkezők száma egyre csökken. Az ültetvénytelepítési kedv elsősorban azokra a tagokra korlátozódik, akik hosszabb távon is szőlő-borral kívánnak foglalkozni.

A tagság az alapszabályban meghatározott 1%-os működési ktg hozzájárulást megfizette.
A szövetkezet a 2015 évi gazdálkodását a társasági adó megfizetése után nyereségesen zárta.     

Az AKG-ra az előző kiírás során nagy volt a túljelentkezés, nem mindenki jutott támogatáshoz, illetve aránytalanul oszlott meg a forrás az ágazatok között. Ezért újabb, 40 milliárd forintos alapot nyitnak meg a kertészeteknek és az állattenyésztőknek. A kertészeknek szánt pályázat már a nyáron kiírásra kerülhet. Bővebb információkat IDE kattintva olvashat a témában.

A szövetkezet tagjai kérdéseikkel, személyesen, telefonon, vagy interneten is (helizsmgsz@gmail.com, vagy a sandor.kaplany@t-email.hu) kereshetnek bennünket. A www.aranysarfeher.hu weblapon is igyekszünk friss információkkal segíteni tagjaink tájékozódását.  

Vezetőség                                                         
     Belépés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

     Kapcsolódó linkek
· Több hír: Felhívás
· Több hír: administrator


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Felhívás:

Eladó pincészet Tokaj-hegyalján


     Hír értékelése
Értékelés: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


     Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre

Minden jog fenntartva © 2002 PHP-Nuke.
Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre, mely a GNU/GPl licensze alatt áll.
Weboldalunk hírei elérhetőek a következő fájlok segítségével is: backend.php vagy az ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.08 másodperc