Főoldal

     Arany Sárfehér

·Arany sárfehér

·Elérhetőségünk

·Ajánlataink     Modulok
· Főoldal
· Arany sárfehér
· Archív hírek
· Elérhetőségünk
· Keresés
· Leírások
· Linkek
· Rovatok
· Statisztika
· Szavazások
· Személyes adataid
· Szövetkezetünkről
· Top 10

     Ki olvas minket?
Jelenleg vendég és regisztrált tag olvas minket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

     Elérhető nyelvek

 Szövetkezeti tájékoztató 2016 május

Felhívás

Helvécia-Izsák Térsége Szőlő-és Bortermelőinek Mezőgazdasági Szövetkezete Tájékoztatója

 

„Egynek minden nehéz, sokaknak semmi sem lehetetlen” 

(gróf Széchenyi István)


Tisztelt tagjaink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Helvécia- Izsák Mg-i Szövetkezet Igazgatósági értekezletét 2016-05-23.-án, 10h.-kor, Izsák Gazdaköri teremben, a közgyűlést 2016-05-24.-én, 16h.-kor Helvécián a művelődési házban tartja. Határozatképtelenség esetén változatlan napirendekkel, tekintet nélkül a megjelentek létszámára 2016-05-27.-én 16h.-kor tartja a közgyűlést. A meghívók a napirendi pontokkal, névre szólóan kipostázásra kerültek. 
Az Arany sárfehér Szőlő és Bortermelők Szövetkezet Igazgatósága 2016-05- 27.-én 16h.-ra (Izsák, Gazdaköri terem), hívja össze a közgyűlést, amely határozatképtelenség esetén 2016-05-31.-én 16,30h-kor kerül megtartásra. A meghívók a napirendi pontokkal, névre szólóan kipostázásra kerültek. 


Az egységes agrártámogatási kérelmek szankciómentes benyújtási határideje meghosszabbításra került, hasonlóan a fagykárok lejelentési határidejével együtt. Tájékozódni a falugazdásznál lehet.


Május végére lesznek pontos adatok a fagykár okozta terméskiesés mértékéről. A kárenyhítési alapban 24 milliárd forint van, ebből az összegből azok a gazdák részesülhetnek, akiknek a vesztesége eléri a 30 százalékot. A fagykár az ország területét mozaikszerűen érintette. A szőlő mellett, a gyümölcs ültetvények is jelentős kárt szenvedtek. Területi eloszlását tekintve Somogy, Zala, Bács-Kiskun és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét sújtotta leginkább a tavaszi fagyok.


A szőlőültetvényekben a vártnál hamarabb jelentkeztek a lisztharmatfertőzések. Az előrejelzés szerint a mostani hűvös időben a szőlő virágzása sem lesz túl korai, ezért bőven van ideje a kórokozónak a felszaporodásra, és közben további aszkospórás fertőzések következhetnek be. A gazdáknak korábban kell védekezniük olcsó, kéntartalmú szerek használatával; a mostani megelőzés költsége töredéke egy későbbi növénygyógyító beavatkozásnak.


Megjelent a 44/2016. (IV. 28.) SZÁMÚ MVH KÖZLEMÉNY a szőlőültetvényeken megvalósuló növényegészségügyi védekezés támogatásáról szóló 9/2016. (II. 15.) FM rendelet szerinti támogatás igényléséről és a 2016. évi „Támogatási kérelem" nyomtatvány közzétételéről https://www.mvh.gov.hu/kozlemenyek/-/kozlemeny/44-2016-iv-28-szamu- mvh-kozlemeny Támogatás kérelem benyújtása legkésőbb 2016. augusztus 15-ig. A benyújtás helye: a területileg illetékes, növényvédelmi igazgatási hatáskörben eljáró megyei kormányhivatal. A támogatás igénybevételére vonatkozó kérelem benyújtása kizárólag postai úton történhet.


A szövetkezet tagjai kérdéseikkel, személyesen, telefonon, vagy interneten is (helizsmgsz@gmail.com, vagy a sandor.kaplany@t-email.hu) kereshetnek bennünket. A www.aranysarfeher.hu weblapon is igyekszünk friss információkkal segíteni tagjaink tájékozódását.   


Vezetőség                                                          
 
     Belépés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

     Kapcsolódó linkek
· Több hír: Felhívás
· Több hír: administrator


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Felhívás:

Eladó pincészet Tokaj-hegyalján


     Hír értékelése
Értékelés: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


     Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre

Minden jog fenntartva © 2002 PHP-Nuke.
Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre, mely a GNU/GPl licensze alatt áll.
Weboldalunk hírei elérhetőek a következő fájlok segítségével is: backend.php vagy az ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.08 másodperc