Főoldal

     Arany Sárfehér

·Arany sárfehér

·Elérhetőségünk

·Ajánlataink     Modulok
· Főoldal
· Arany sárfehér
· Archív hírek
· Elérhetőségünk
· Keresés
· Leírások
· Linkek
· Rovatok
· Statisztika
· Szavazások
· Személyes adataid
· Szövetkezetünkről
· Top 10

     Ki olvas minket?
Jelenleg vendég és regisztrált tag olvas minket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

     Elérhető nyelvek

 Szövetkezeti tájékoztató 2016 április

Felhívás

Helvécia-Izsák Térsége Szőlő-és Bortermelőinek Mezőgazdasági Szövetkezete Tájékoztatója

„Egynek minden nehéz, sokaknak semmi sem lehetetlen” 

(gróf Széchenyi István)


Tisztelt tagjaink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy május második felében, Igazgatósági-, és Tagi közgyűlést tartunk. Meghívót és a programot az időpont, és a hely megjelöléssel, névre szólóan postázzuk. Az európai források 2020 utáni várható csökkenése, illetőleg az USA és az EU között aláírásra kerülő szabadkereskedelmi megállapodás miatt is különösen fontos lesz a szövetkezeti együttműködések megerősítése, a közös gondolkodás, és érdekek mentén történő magasabb szintre emelése. A közgyűlés szakmai program részében e kérdések áttekintésére is lehetőséget biztosítunk.  APtk.nak a szövetkezeteket érintő eddigi, és a kormányzati szinten már előkészített változásairól szintén tájékoztatást kívánunk adni. Tekintettel arra, hogy a civil szervezetek alapszabályi megfelelésére vonatkozó határidő 2017. március 15.re módosult, így várhatóan az ősz folyamán kerül sor egy rendkívüli közgyűlés keretében az alapszabály, és az időközben felvetődő kérdéseknek közgyűlési szintű megvitatására. 


Termés- és árprognózis rendszert hoz létre az ipari meggy piacán a Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Azért van szükség az új rendszerre, mert az utóbbi időszakban a hazai piacon olyan nagy volt az áringadozás, hogy ahhoz az ágazati szereplők nem tudtak alkalmazkodni. A szőlőtermelők részéről hasonló kezdeményezés várható.


Helyi Termék Kézikönyv címmel újabb információs kiadványt jelentetett meg a NAK. 

A kézikönyv elkészítését az indokolta, hogy hazánk támogatja azt az európai uniós kezdeményezést, miszerint az országok belső piacait belső termelésből kell ellátni. Ezért is fontos, hogy a Magyarországon megtermelt termékeket itthon dolgozzuk fel és értékesítsük, ezzel is élénkítve a nemzetgazdaságot. „A helyi termékek előállításával hozzájárulunk környezetünk gazdasági fejlődéséhez, az élhető, fenntartható vidéki élethez, és a vidék népességmegtartó erejének növeléséhez” – mondta a NAK elnöke.

A kézikönyv bemutatja a helyi termékek előállításának feltételrendszerét, az értékesítés lehetséges változatait, a helyi piacoktól a falusi vendégasztalokon át a közétkeztetésig. Ehhez szorosan kapcsolódva részletezi a termékek védjegyezését, az élelmiszer-előállítás élelmiszerbiztonsági és higiéniai szabályait, valamint az élelmiszerjelölés legfontosabb tudnivalóit. Külön fejezet foglalkozik az adózási ismeretekkel, amely a legkedvezőbb vállalkozási forma kiválasztásában is segítséget nyújt. A kézikönyv a NAK megyei igazgatóságain, illetve elektronikus formában a kamara honlapján is elérhető.

A szövetkezet tagjai kérdéseikkel, személyesen, telefonon, vagy interneten is (aranysarfeher@sv-net.hu) kereshetnek bennünket. A www.aranysarfeher.hu weblapon is igyekszünk friss információkkal segíteni tagjaink tájékozódását.   


Vezetőség                                                         
 
     Belépés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

     Kapcsolódó linkek
· Több hír: Felhívás
· Több hír: administrator


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Felhívás:

Eladó pincészet Tokaj-hegyalján


     Hír értékelése
Értékelés: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


     Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre

Minden jog fenntartva © 2002 PHP-Nuke.
Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre, mely a GNU/GPl licensze alatt áll.
Weboldalunk hírei elérhetőek a következő fájlok segítségével is: backend.php vagy az ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.08 másodperc