Főoldal

     Arany Sárfehér

·Arany sárfehér

·Elérhetőségünk

·Ajánlataink     Modulok
· Főoldal
· Arany sárfehér
· Archív hírek
· Elérhetőségünk
· Keresés
· Leírások
· Linkek
· Rovatok
· Statisztika
· Szavazások
· Személyes adataid
· Szövetkezetünkről
· Top 10

     Ki olvas minket?
Jelenleg vendég és regisztrált tag olvas minket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

     Elérhető nyelvek

 Szövetkezeti tájékoztató 2016 január

Felhívás

Helvécia-Izsák Térsége Szőlő-és Bortermelőinek Mezőgazdasági Szövetkezete Tájékoztatója

 

„Egynek minden nehéz, sokaknak semmi sem lehetetlen” 

(gróf Széchenyi István)


Az újév kezdetén a Helvécia- Izsák Térsége Szőlő- és Bortermelőinek Mezőgazdasági Szövetkezet vezetősége nevében kívánunk békés, boldog újévet minden kedves tagunknak. 

Tájékoztatjuk tagjainkat, hogy az előző évi szőlőértékesítés ellenértéke, aki még nem kapta meg, január végéig átutalásra kerül. A tervezett mennyiség és árbevétel realizálódott, a végleges adatok a következő hónap igazgatósági ülésén részletezésre kerül és a tagság felé a következő tájékoztatóban közöljük. Ezúton is tájékoztatjuk tagjainkat, hogy az 1992 óta szokásos Gazdaestéket ez évben is megtartjuk. A gazdaesték előadás sorozat a szokásos helyen a Gazdaköri teremben kerül megrendezésre. A programokat rövid időn belül emailban is megküldjük és a hirdető táblán is tájékozódhatnak. 


Az AGROmashEXPO és az AgrárgépShow 2016. január 27-30. között kerül megrendezésre a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Mivel szövetkezetünk az elmúlt évben is a kiállítás látogatójaként megadtuk adatainkat, így az idei évben is kedvezményes jegyvásárlási lehetőséget biztosítanak, (3900Ft helyett, 1200Ft a belépő összege). Aki korábban, hasonlóan regisztrált azok az értesítést a napokban megkapják a Vásárközponttól. A kedvezményes jegy vásárlásának előfeltétele az előzetes online regisztráció. További információ a kiállítás honlapján érhető el: www.agromashexpo.hu


2016. január 1-i hatállyal módosult a növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010 (IV. 23.) FVM rendelet. A módosítás a szőlő bor ágazatot is érintő legfontosabb pontjait az alábbi összefoglaló tartalmazza:

· A 18. §-ban pontosításra kerülnek a növényvédő szerrel folytatható tevékenységek.

· A 19. §-ban elkülönül a szerek vásárlása, szállítása a végfelhasználástól. E szerint növény orvosi vény kell minden I. forgalmi kategóriás szerrel folytatott bármely tevékenységhez (szállítás, vásárlás, felhasználás stb.). A II. forgalmi kategóriás szerek felhasználásához viszont nem, csak azok szállításához, vásárlásához szükséges növény orvosi vény.

· A 20. §-ban eltörlésre került a II. forgalmi kategóriás szerek  növényvédelmi szolgáltatás alatt történő felhasználásához szükséges kamarai tagsági követelménye. A képesítési követelmény minden esetben maradt.

· A 21. §-ban módosul a növényvédő szerek használatához szükséges engedély kérelmezésének menete.

· A 22. §-ban módosul a növény orvosi vény kiadásának rendje.

· A 26. §-ban  szigorúbb szabályok léptek hatályba a növényvédő szerek tárolására, szállítására vonatkozóan: Növényvédő szereket tilos élelmiszerekkel és takarmányozás célját szolgáló anyagokkal egy légtérben árusítani, tárolni, valamint szállítani.

· A függelékek a permetező berendezések, szivattyúk paramétereit és használatát szabályozzák.


2016. január 1-én lépett hatályba a 81/2015. (XII. 16.) FM rendelet a borszőlő telepítés és kivágás engedélyezésének és ellenőrzésének eljárási rendjéről. A rendelet 22. § alapján egyidejűleg hatályát veszti a szőlőtermelési potenciálról szóló 38/2013. (V. 24.) VM rendelet. A kivágási és a telepítési engedély kérelem, valamint a bejelentés adattartalmát és formátumát tartalmazó nyomtatványok a „Kivágás, Telepítés, Fajtaváltás engedélyezés” menüpont alatt találhatók. A 81/2015. (XII.16) FM rendelet letölthető a Kunsági borvidék weblapjáról is, ahol a szőlőtelepítés engedélyezéséről további részletek olvashatók.


A szövetkezet tagjai kérdéseikkel, személyesen, telefonon, vagy interneten is (aranysarfeher@sv-net.hu) kereshetnek bennünket. A www.aranysarfeher.hu weblapon is igyekszünk friss információkkal segíteni tagjaink tájékozódását.                                                                                                    

   

                     Vezetőség


                       
     Belépés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

     Kapcsolódó linkek
· Több hír: Felhívás
· Több hír: administrator


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Felhívás:

Eladó pincészet Tokaj-hegyalján


     Hír értékelése
Értékelés: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


     Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre

Minden jog fenntartva © 2002 PHP-Nuke.
Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre, mely a GNU/GPl licensze alatt áll.
Weboldalunk hírei elérhetőek a következő fájlok segítségével is: backend.php vagy az ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.09 másodperc