Főoldal

     Arany Sárfehér

·Arany sárfehér

·Elérhetőségünk

·Ajánlataink     Modulok
· Főoldal
· Arany sárfehér
· Archív hírek
· Elérhetőségünk
· Keresés
· Leírások
· Linkek
· Rovatok
· Statisztika
· Szavazások
· Személyes adataid
· Szövetkezetünkről
· Top 10

     Ki olvas minket?
Jelenleg vendég és regisztrált tag olvas minket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

     Elérhető nyelvek

 arhiválandó: Megalakult az Arany sárfehér Borrend

2006. szeptember 23.-án a 70 éves Izsáki Sárfehér napok XXIII. rendezvényén megalakult az Arany sárfehér Borrend. A Borrend a Kunsági borvidék Izsáki körzetében működik, amely körzetben 2200ha Arany sárfehér szőlőültetvény található.

A borrend célja, tevékenysége:
A térségben fellelhető szőlészeti és borászati kultúra fenntartása, értékeinek megőrzése és terjesztése különös figyelemmel az Arany sárfehér alap és eredetvédett fajtára, illetve az abból előállított termékekre. Kulturális és szakmai rendezvényeken megjelenésével, bemutatókkal és egyéb programokkal az Izsáki körzet szőlő és borkultúrájának bemutatása, jó hírének öregbítése. A borrend tagjaitól elvárjuk a bornak, (mint a test és a lélek italának, a liturgia részének, a kenyérrel együtt az áldozat képének) minőség iránti tiszteletét, elkötelezettségét. Hiszik és hirdetik, hogy a bor a kultúra és a civilizáció hordozója.
Zászlós bora:
A borrend zászlósbora 100 % -ban az Arany sárfehér fajtából előállított mt. minőségi bor. Kiválasztására az évente megrendezésre kerülő Arany sárfehér borversenyen kerül sor. A bíráló bizottság által legjobbnak minősített bor egy éven át a lehet a Borrend zászlósbora.
Rendezvényei:

Arany sárfehér borverseny,
Izsáki Sárfehér Napok,
Újbor bemutató
Borrendi tisztségek:

Az Arany sárfehér Borrend tisztségviselőit a tagok szótöbbséggel választották meg. Nagymester, (Elnök), Oreskó Imre, feladata: a Borrend képviselete, működésének irányítása, a közgyűlések levezetése.
Kancellár, Knábel László, feladata: a Borrend életével kapcsolatos szervezési feladatok ellátása
Ceremóniamester: Osvay Gabriella, feladata: a Borrend hivatalos rendezvényeinek protokoll feladatait látja el.
Kincstárnok, Rábaközi Zoltán, feladata: a Borrend pénzügyi tevékenységével kapcsolatos tennivalók.
Új tagok felvétele:
Rendes tagok felvétele: A Borrend alapító és későbbi rendes tagjainak egyszerű többségének egyetértésével az avatási ceremónia után válik a jelölt taggá. A rendes tagot mindazon kötelezettségek és jogok megilletik, ami az alapító tagokat.
Tiszteletbeli tagok felvétele: A Borrend rendes tagságának véleménye alapján azok az érdemes személyek válhatnak tiszteletbeli taggá, akik a borrend céljaival és tevékenységével egyetértenek és azok megvalósításában, segítséget nyújtanak.
Ruházat:
A borrend tagjai a borrendi ünnepi rendezvényekhez illő öltözéket használnak, ami kifejezi a bor iránti tiszteletet, a térségi sajátosságokat.
Tagság:
Alapító tagok Ács Ferenc, Bátri Balázs, Knábel László, Kujáni László, Osvay Gabriella, Radványi Jenő, Simon Csaba, Ágasegyházi Hegyközség (Agárdy Imre, Pardi Lajos), Cavern ZRt (Dr. Kiss Iván, Kovács Anna, Szabó Ferenc), Dunavölgye Kft (Birkás Menyhért, Birkás Zoltán, Birkás Csilla), HELIBOR Kft (Káplány Sándor, Oreskó Imre, Duráncsik Gyula, Rábaközi Zoltán), Izsáki Hegyközség (Édes Imre, Kállai Gyula), Izsák Város Önkormányzata (Mondok József, K. Szabó József), Fruit Kft (Mezei Mihály, Mezei Zoltán), Orgoványi Gazdaszövetkezet (Subicz József), Orgoványi Hegyközség (Duráncsik Gyula, Nagy P. Benedek), Sárfehér Vin Pinceszövetkezet (Damásdi Gábor, K. Szabó Gábor), Ungor és Ungor Borház (Ungor Erik, Ungor Pál), Varga Birtok Kft (Varga Árpád, Vargáné Kovács Ildikó, Varga László), Vino étterem (Prikkel László)
 
     Belépés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

     Kapcsolódó linkek
· Több hír:
· Több hír: administrator


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
:

Mit mutat a műszer? Legfrissebb védekezési tanácsok


     Hír értékelése
Értékelés: 5
Szavazat: 2


Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


     Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Kapcsolódó rovatok

Borászat

Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre

Minden jog fenntartva © 2002 PHP-Nuke.
Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre, mely a GNU/GPl licensze alatt áll.
Weboldalunk hírei elérhetőek a következő fájlok segítségével is: backend.php vagy az ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.08 másodperc